Om oss

Rosenqvist Rail utvecklar, tillverkar och säljer utrustning för att effektivisera byggnation och underhåll av järnväg. Vi är ca 25 personer som tillsammans arbetar med att utveckla, tillverka och sälja våra produkter.

I vårt sortiment finns maskiner för befästning av räls, hantering och byte av slipers, vagnar för transport av utrustning och material. Vi utrustar även grävmaskiner med rälshjul och säkerhetssystem för arbete på järnväg. 

Sedan starten 1994 har vi levererat maskiner för järnvägsprojekt över hela världen. 2008 köptes företaget upp av Pandrol och Rosenqvist Rail blev en del i deras erbjudande. Den 28 december 2023 förvärvades Pandrol AB av Rosenqvist Group, då grundaren av företaget, Anders Rosenqvist köpte tillbaka verksamheten i Hudiksvall. I och med förvärvet byter företaget namn till att åter igen vara Rosenqvist Rail.

Rosenqvist Rail CD300 IQ

Vår vision

VÄRLDENS BÄSTA MASKINER OCH UTRUSTNINGAR INOM VÅRA NISCHER

Slutanvändaren

Användarvänliga, säkra produkter utvecklade med fokus på kunden och slutanvändaren. Högproduktiva och kostnadseffektiva produkter som håller hög kvalitet och överträffar kundens förväntningar.


Tillverkning

Vår tillverkningsstrategi fokuserar på optimal kommunikation och snabba anpassningar. Rätt produkter i lager, tydliga underlag och hög samordning mellan produkter är grundpelare för vår tillverkningsprocess.


Design

Vi prioriterar samarbete med kunder för att skapa produkter med ett utifrån-och-in perspektiv. Noggrann benchmarking säkerställer tydliga ingående krav, vilket möjliggör realistiska och effektiva lösningar inom utsatt tid.